Zo života zboru v roku 2023

Rok 2023 bol rokom, v ktorom sme si vydýchli po pandémii COVID-19. Sme však svedkami ďalšej tragédie na Ukrajine a sme v myšlienkach a modlitbách s miliónmi trpiacich ľudí v tejto ťažko skúšanej krajne.

Aj v našom zbore, sme ešte v roku 2022,prichýlili v Zborovom centre mladú matku s dvomi ma lými deťmi , k t o r ú smepodporovali aj potravinami, šatstvom afinančnou zbierkou. V lete toho roku juvystriedali iné dve ženy z Ukrajiny.Umožnili sme sa stretávanie ukrajinskýchdetí v našich priestoroch a pomáhali sme svýučbou slovenčiny.

Aj v tomto roku zosnuli v Pánovi viacerí naši členovia. Zvlášť bolestivo nesieme odchod do večnost i brata LotharaWaltera, kantora a vedúceho spevokolu. Vďaka Pánovi sa podarilo jehoslužbu nahradiť a v kantorovaní sa striedajútri sestry: s. Melánia Masaryková a s. MilotaTrnavská. Z Nového Mesta n. V. chodívypomáhať s. Judita Ďurčová.

V júni sa mladší i starší členovia zboruzúčastnili Kirchentagu v Norimbergu v Nemecku s mnohými podujatiami. V auguste sme zorganizovali v spolupráci sobčianskym združením Svetlo nádeje denný detský tábor pod heslom: „Aj na Tebe záleží". Zúčastnilo sa ho 24 deti. Náplňouboli biblické príbehy podávané pútavouf o rmou, t v o r i v é  di e lne , športové popoludnie, návšteva minifarmy Lubina avýlet na Tematín, spojený s opekakou na fare v Novej Lehote.

V októbri sa konalo posedenie seniorov zboru, spojené sgratuláciou jubilantom s okrúhlym výročímnarodenia.V tomto roku sa podarilo vykonať aktualizáciu evidencie členov nášho zboru.Z pôvodne evidovaných cez 1200 členov sa k nášmu zboru odpoveďou na list prihlásiloasi 500. To spôsobilo aj zníženie predpisu platby do Fondu finančného zabezpečeniaECAV na sumu 3860 €, čo sme aj uhradili.Kvôli zvýšeniu poplatkov za energie Presbyterstvo pristúpilo k tomu, že služby Božie sa vo vykurovacom období konajú nie v kostole, ale v zborovej sieni.

V lete spadla časť omietky z vežekostola pod rímsou. Na veľké šťastienedošlo k žiadnemu zraneniu okoloidúcich.Rímsa bola provizórne zasanovaná, alebude potrebná kompletná rekonštrukciaveže. K tomuto účelubudú potrebné nemalé finančné prostriedky.

Aj pre nastávajúci rok sme nútenípoprosiť Vás o Vašu štedrosť a pomoc, či užvo forme milodarov, bezúročnej pôžičky, čisplnením si základnej povinnost i -zaplatením cirkevného príspevku, ktorý z o s t a n e 2 0 € . P r e p r a c u j ú c i c h a podnikajúcich stále pretrváva možnosťasignácie 2% dane pre občianske združenie Svetlo nádeje.(Piešťany, Štefánikova 2A,IČO: 45014779)

Ďakujeme!

Komentáre

Pridať komentár

Meno:
Text: