Zo života cirkevného zboru v roku 2023

Rok 2023 bol rokom, v ktorom sme sivydýchli po pandémii COVID-19. Sme však svedkami ďalšej tragédie na Ukrajine a smev myšlienkach a modlitbách s miliónmi trpiacich ľudí v tejto ťažko skúšanej krajne.

Aj v našom zbore, sme ešte v roku 2022,prichýlili v Zborovom centre mladú matku sdvomi ma lými deťmi , k t o r ú smepodporovali aj potravinami, šatstvom afinančnou zbierkou. V lete toho roku juvystriedali iné dve ženy z Ukrajiny.Umožnili sme sa stretávanie ukrajinskýchdetí v našich priestoroch a pomáhali sme svýučbou slovenčiny.Aj v tomto roku zosnuli v Pánoviviacerí naši členovia.

Zvlášť bolestivo nesieme odchod do večnosti brat aLothara Waltera, kantora a vedúceho spevokolu. Vďaka Pánovi sa podarilo jehoslužbu nahradiť a v kantorovaní sa striedajútri sestry: s. Melánia Masaryková a s. MilotaTrnavská. Z Nového Mesta n. V. chodívypomáhať s. Judita Ďurčová.

V júni sa mladší i starší členovia zboruzúčastnili Kirchentagu v Norimbergu v Nemecku s mnohými nezabudnuteľnými podujatiami. V auguste sme zorganizovali v spolupráci sobčianskym združením Svetlo nádeje denný detský tábor pod heslom: „Aj na Tebe záleží". Zúčastnilo sa ho 24 deti. Náplňou boli biblické príbehy podávané pútavouf o rmou, t v o r i v é  die lne , špo r t o v é popoludnie, návšteva minifarmy Lubina avýlet na Tematín, spojený s opekačkou nafare v Novej Lehote.

V októbri sa konaloposedenie seniorov zboru, spojené sgratuláciou jubilantom s okrúhlym výročímnarodenia.V tomto roku sa podarilo vykonaťaktualizáciu evidencie členov nášho zboru.Z pôvodne evidovaných cez 1200 členov sak nášmu zboru odpoveďou na list prihlásiloasi 500. To spôsobilo aj zníženie predpisuplatby do Fondu finančného zabezpečeniaECAV na sumu 3860 €, čo sme aj uhradili.

Kvôli zvýšeniu poplatkov za energiePresbyterstvo pristúpilo k tomu, že službyBožie sa vo vykurovacom období konajú niev kostole, ale v zborovej sieni.V lete spadla časť omietky z vežekostola pod rímsou. Na veľké šťastienedošlo k žiadnemu zraneniu okoloidúcich.Rímsa bola provizórne zasanovaná, alebude potrebná kompletná rekonštrukciaveže. K tomuto účelubudú potrebné nemaléfinančné prostriedky.

Aj pre nastávajúci rok sme nútenípoprosiť Vás o Vašu štedrosť a pomoc, či užvo forme milodarov, bezúročnej pôžičky, čisplnením si základnej povinnost i -zaplatením cirkevného príspevku, ktorý z o s t a n e 2 0 € . P r e   p r a c u j ú c i c h a podnikajúcich stále pretrváva možnosťasignácie 2% dane pre občianske združenieSvetlo nádeje. (Piešťany, Štefánikova 2A,IČO: 45014779)

Komentáre

Pridať komentár

Meno:
Text: