Adventný koncert v Dome umenia v Piešťanoch

Vážení členovia CZ Piešťany, dovoľujeme si vám oznámiť, že v Dome umenia v Piešťanoch sa uskutoční v stredu 4.12. 2019 o 19.00 hod. adventný koncert. Viac informácií v pozvánke. Všetci ste srdečne vítaní!

Dom umenia Piešťany

Vás srdečne pozýva

v stredu 4. decembra 2019 o 19.00 hod.

ADVENTNÝ KONCERT

Slávka Zámečníková (soprán)

Štefan Bučko (recitátor)

Spevácky zbor Lúčnica

Elena Matušová (zbormajsterka)

Slovenský komorný orchester

Walter Attanasi (dirigent, Taliansko)


Adventným koncertom hudobne otvárame adventné obdobie, keď všetci cítime potrebu stíšenia pred najkrajšími sviatkami roka. Navyše hudobný trh sa medzičasom presýtil vianočnými koncertmi najrozličnejších žánrov. Duchovno, ktoré by malo byť hlavnou náplňou adventného obdobia, sa takmer úplne vytratilo. Naďalej však máme ambíciu prinášať hudobné umenie na najvyššej úrovni, no chceme dať priestor aj duchovnu a to nielen obohatením o oratoriálne árie, ale tiež o hovorené slovo s duchovnou náplňou.

Slávka Zámečníková je naša vychádzajúca sopranistická hviezda, ktorá sa už úspešne presadzuje na prestížnych svetových scénach. Je laureátkou a absolútnou víťazkou viacerých významných medzinárodných súťaží. Aktuálnym úspechom je jej 3. miesto na svetoznámej medzinárodnej súťaži Hans Gabor Belvedere vo Villachu.

Walter Attanasi je považovaný za jedného z najvšestrannejších dirigentov svojej generácie. Počas svojej bohatej umeleckej kariéry sa predstavil na najprestížnejších svetových operných a koncertných scénach a festivaloch. Vďaka svojmu všestrannému hudobnému nadaniu sa okrem dirigovania diel klasickej literatúry rovnako suverénne pohybuje i v oblasti iných hudobných žánrov.

Štefan Bučko pôsobí ako herec, recitátor a moderátor, člen Činohry SND, dva roky aj v pozícii riaditeľa, pedagóg na Divadelnej fakulte VŠMU. Do SND nastúpil v roku 1981 hneď po absolvovaní štúdií herectva.

Vstupné: 15,-€ a 17,- €

predaj vstupeniek v pokladni Domu umenia a cez www.ticketportal.sk
Náš program nájdete aj na www.navstevnik.sk kde je možné si ON-LINE rezervovať lístky.
Pokladňa Domu umenia Piešťany v pondelok – piatok 14.oo – 17.oo a hodinu pred podujatím
Telefón: 033/24 58 001 alebo 033/24 58 100

Komentáre

Pridať komentár

Meno:
Text: